DEVLETİN YOLUNA ve KANALINA İŞTE BÖYLE ÇÖKTÜLER!

Karacabey belediye meclis üyesinden muhtıra gibi sözler! Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, Akhisar köyünde bir devlet malına nasıl çöküldüğünü sert sözlerle dile getirdi. İYİ Partili Adnan Akın; “03.07.2019 günü Belediyemizin olağa

Gündem Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 22:23:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 6 dk.
163 okunma
Google News

DEVLETİN YOLUNA ve KANALINA İŞTE BÖYLE ÇÖKTÜLER!

Karacabey belediye meclis üyesinden muhtıra gibi sözler! Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, Akhisar köyünde bir devlet malına nasıl çöküldüğünü sert sözlerle dile getirdi. İYİ Partili Adnan Akın; “03.07.2019 günü Belediyemizin olağan meclis toplantısı 17.30 da yapılmış ,İYİ PARTİ li meclis üyelerimizin verdiği bir adet önerge ile Karacabey Akhisar mahallesinde “Tahliye kanalının” üzerine “kaçak” olarak yapılan fabrika binasının akıbeti sorulmuştur.

            Belediye olarak sorumluluklarınızı yerine getirmezseniz devletin hiçbir malına sahip çıkamazsınız.

             Ne acıdır ki Devletin bizlere sunduğu bu hizmete Karacabey Belediyesi olarak sahip çıkamamış, Devletin milyarlarca liraya maal olan “Toplulaştırma ve Düzenleme Projesinin” bütünlüğünü teşkil eden Tahliye kanalı kapatılarak üzerine bazı açgözlü işverenler tarafından inşaat yapılmıştır. Hemze ruhsat almaya bile gerek duymadan.

             Sayın Ali Özkan, Akhisar Mahallesindeki Tahliye kanalı üzerine yapılan fabrika binası için, “ bölgeye faydası olacaksa ben inşaata izin veririm “ sözleri dost meclislerinde bizzat ağzınızdan ifade etmediniz mi? Bizzat demediniz mi? Sizin bu sözünüz meclis kayıtlarına geçmedi mi? 

                 Yazılı basında da yer alan 2015 yılı şubat ayında, Kendi arazileri üzerine değil de, Devletin milyarlarca lira harcayarak yapmış olduğu toplulaştırma alanında bulunan 35 mt. Genişliğindeki İsmet paşa tahliyesi üzerine kaçak olarak inşa edilen, bu betonarme bina inşaatına siz göz yummuş olmuyor musunuz?

                 2018 yılına kadar tutanak tutma işleminden siz imtina etmediniz mi? Neden 3 yıl beklediniz? Neden?

  Uzun yıllar işletilmediği günlerde dahi, İsmet paşa Tahliyesini tamamen kaplayarak kapatan, metruk haldeki bu betonarme binayı yıkarak, tahliye kanalını niçin açmadınız? Yazılı basına da yansıyan, içindeki ürünle birlikte Çiftçilerimizin arazileri sular altında kaldığında hiç içiniz sızlamadı mı?

 Şuanda bile sular altında kalan arazideki suları deşarj etmek için, mevcut tahliye kanalını açmadan, üzerindeki kaçak yapıyı yıkmadan, baypas sistemi ile tahliye kanalının güzergahını değiştirilerek, Büyükşehir ulaşım daire başkanlığından da görüş alınmadan, Akhisar-Sultaniye yolunun kenarından geçirilmeye çalışıldığından haberiniz var mı? Ekteki fotoğrafa bir bakın.

Aşağıdaki sorularımızı cevaplayabilirmişsiniz?              

                               ** Akhisar – Sultaniye yolunun genişleme çalışmasının toplulaştırma projesi kapsamında yapıldığını bilmiyor musunuz?

** Belediye Meclis üyelerimizin Karacabey Meclis Başkanlığına sunmuş olduğu önergede adı geçen Tahliye kanalları ve yollar Kamu malı değil midir?

** Şirket fabrika inşaatını 37 dönümlük kendi arazisine değil de niçin Tahliye kanalını kapatarak, kanalın üzerine yaptı?

 ** İmar kanununun ilgili maddelerine göre, Kaçak yapılan inşaatları durdurmak ve yıkımını sağlamak kimin görevidir?

** Sayın başkan kamu malına zarar vermek suç olmaktan çıktı da bizim mi haberimiz yok?

              ** 3194 sayılı kanun ve bu kanuna bağlı yönetmeliklerde; kaçak ve ruhsatsız yapılan yapıların nasıl durdurulacağı ve nasıl yıkılacağı belirtildiği halde, 2015 yılından bu güne niçin görevinizi yapmadınız?

              ** Sayın Başkan, bilerek ve isteyerek kamu malına zarar verdiğinizin, yasaların size verdiği yetkileri kullanmayarak, görevinizi kötüye kullanmak olmuyor mu?

                               ** Mevcut 37 dönümlük kendi arazisi dururken, tahliye kanalı üzerine yapılan kaçak inşaatı nasıl yasal hale getirmeyi mi düşünüyorsunuz sayın başkan?

                               Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’a sesleniyorum? Toplulaştırma sonucu oluşan sultaniye yoluna böyle mi sahip çıkacaksınız?

                                Valilik Makamına sesleniyorum, Çevre ve şehircilik il müdürlüğüne sesleniyorum?

                              Yazılı basında da yer alan 2015 yılı şubat ayında 37 dönüm olan kendi arazisi üzerine değil de, Devletin milyarlarca lira harcayarak yapmış olduğu toplulaştırma alanında bulunan 35 mt. Genişliğindeki İsmet paşa tahliyesi üzerine kaçak olarak inşa edilen, bu betonarme bina inşaatına siz de göz yummuş olmuyor musunuz?

DSİ bölge müdürlüğüne soruyorum?

           Siz böyle mi toplulaştırma projesi yapıyorsunuz? Amacınız birilerine yer tahsisi mi yapmak soruyorum?

            Sayın Karacabey Belediye Başkanı; bu tür kanunsuzluklara göz yumacağınıza;

                    Sultaniye köylüsünün imece usulü ile yaptıkları Kara dere üzerindeki, biçer döğer geçemediği için korkulukları yamultulmuş, genişliği yaklaşık 4 mt civarındaki Sultaniye Köprüsünü niçin genişletmiyorsun Sayın Başkan?

                  Arazilerinin çoğu Çapraz Çayı’nın batısında kalan yolağzı çiftçisinin çilelerini sonlandırmak için, 391parsel ile 595 nolu parsel arasına bu güne kadar, niçin bir köprü yaptırmadınız Sayın Başkan?

Tüm devletini seven yetkililere sesleniyoruz, Siz tarıma böyle mi değer veriyorsunuz? “ dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.