ÇATSANDER; BESKOOP ve Çataltepe’ye Kayyum Atansın!

Bursa’da 2011 yılında Kestel ilçesi Çataltepe bölgesinde yapımına başlanan ve ilerleyen süreçte yarıda kalan sanayi sitesi projesinin 3 bin 159 mağduru, haklarını aramak ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi vermek için AK Parti

Ekonomi Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 18:19:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 2 dk.
262 okunma
Google News

ÇATSANDER; BESKOOP ve Çataltepe’ye Kayyum Atansın!

Bursa’da 2011 yılında Kestel ilçesi Çataltepe bölgesinde yapımına başlanan ve ilerleyen süreçte yarıda kalan sanayi sitesi projesinin 3 bin 159 mağduru, haklarını aramak ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi vermek için AK Parti İl Başkanlığı’na gitti. AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Milletvekili Mustafa Varank, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mağdurların sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Mağdur esnafların devletten beklediklerini BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit; “Buraya daha önce para yatıran ancak ilerleyen süreçte bir şekilde inşaat imalatlarını yarıda kesen TOKİ’nin yerine kurdurulan BESKOOP’un toplamda 3 bin iş yerini bitirilemeyeceği kanaatine sahip esnafımız. Projenin tekrar TOKİ tarafından sahiplenmesini bekliyor. Çataltepe’nin çözümlenmesi zaruridir.” dedi.

Çataltepe mağdurlarının seslerini yükseltmek için kurulan ÇATSANDER Başkanı Zekai Akdoğan ve Başkanvekili Aydın Çitil’de bu görüşmelere dahil oldu. Başkanvekili Aydın Çitil başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra; “Yasal talebimiz burada başlatılan ancak yarıda kesilen projenin tekrar TOKİ tarafından bitirilmesidir. Bizler o dönem imza atanlar hakkında adliyeye giderek 200’ün üzerinde dilekçe verdik. Esnaf olarak BESKOOP’un bu imalat işlerini sürdürebileceğini düşünmüyoruz. 21 yıldır iktidar olan partinin esnafın bu dileğine sahip çıkmalıdır.

 Geldiğimiz noktada Çataltepe hakkında Bursa milletvekillerimiz de bizim çığlığımızı TBMM’de seslendirdi. ÇATSANDER olarak BESKOOP ve Çataltepe projelerine kayyum atanmasını istiyoruz. Bu talebimiz daha önce Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın vekilleri de olumlu karşılamıştı. Mağdur olan esnaf, Toplu Konut İdaresi’nin devreye girerek inşaatı bitirip esnafın yüzünü güldürmesini istiyor. " dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.