ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt İznik’te

28 Kasım İznik'in kurtuluşu kutlama Programı için İznik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ergün Balaban tarafından Türkiye Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt'u davet etti. Bursa ziyaretlerine İznik’i de Katan Genel başkan İlçe

Gündem Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 02:08:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 3 dk.
233 okunma
Google News

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt İznik’te

28 Kasım İznik'in kurtuluşu kutlama Programı için İznik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ergün Balaban tarafından Türkiye Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt'u davet etti.

Bursa ziyaretlerine İznik’i de Katan Genel başkan İlçe kaymakamı Recai KARAL, ilçe belediye başkanı Mehmet Kağan USTA, Sanayi ve Ticaret odası Bşk. Mahmut Dede, Ziraat odası Bşk. Vahit MUTLU, ilçe Esnaf kefalet derneği BAŞKANI Kadir AKÇAALAN’I ziyaret ederek bir takım görüşmeler yaptı.

Mustafa Hüsnü Bozkurt' un konuşmacı olarak katıldığı konferans İznik Belediye konferans salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt’a  (ADD) İznik şube başkanı Ergün Balaban İznik çinisini taktim etti.

 İznik Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ergün Balaban gözyaşları ile duygusal bir konuşma yaptı.

 ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, derneğin çalışmalarından bahsederek şunları dile getirdi;

“Biz, Türkiye genelinde 66 bini aktif, 134 bin de pasif olmak üzere 200 bine yakın üyesi olan, 342 şubesi, 50’nin üzerinde temsilciliği olan ülkenin en büyük demokratik kitle örgütüyüz. Bu anlamda hem deprem bölgesine dönük çalışmalarımız var, hem gençlerimize dönük çalışmalarımız var, hem ülkemizde yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne dönüş için ciddi çabalarımız var. Bunlarla ilgili gerek salon toplantıları, gerek paneller, gerek kitap basımlarını hayata geçiriyoruz.

ADD’nin siyasi bir parti olmadığını, demokratik bir kitle örgütü olduğunun altını çizen Bozkurt, “Biz kimseye iş, aş vadetmiyoruz. Kimseye herhangi bir olanak sunmuyoruz. Gönüllü bir derneğiz, tamamen üyelerimizin cüzi bütçelerinden ayırdıkları yıllık 48 liralık ödentilerinin 4’te 1’i genel merkeze geliyor. Yani her üyemizden yılda sadece 12 lira alarak derneğimizi ayakta duruyor.

 Bunun yanında pek çok hayırsever, Atatürkçü insanımız da derneğimize bağışlar yapıyor. O bağışlarla da etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Kars’tan Edirne’ye, Trabzon’dan Mersin’e, Muğla’dan Artvin’e kadar Anadolu’nun her yerini 2 senede dolaştık. Çok ciddi bir yöneliş var. Gittiğim her yerde yurttaşlarımızın Atatürk dönemine büyük bir özlemle baktığını görüyorum” dedi.

İznik ADD Şubesi tarafından düzenlenen, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Sn. Mustafa Hüsnü Bozkurt' un konuşmacı olarak katıldığı konferansta İznik şube başkanı Ergün Balaban ve yönetim kurulu CHP başkanı ve yönetim kurulu, İyi parti başkanı ve yönetim kurulu, Ziraat odası başkanı Vahit MUTLU, Yörük Türkmen dernek başkanı Suat ÖZBEK, yerel basının ilgi göstermediği ve az sayıda vatandaşın katılımı ile rozet takılarak konferans sona erdi.

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.