İZNİK MYO’DA ÇOŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Harita ve Kadastro Programı, Mimari Restorasyon Programı, Gıda Teknolojisi Programı, Turist Rehberliği Programı, Çini Sanatı ve Tasarımı Programı ve Seramik ve Cam Tasarımı Programı bulunan, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İznik Meslek Yüksekokulu diplom

Eğitim Yayın: 26 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 26.06.2023 11:33:00
Editör - Süleyman bilir
Okuma Süresi: 3 dk.
735 okunma
Google News

İZNİK MYO’DA ÇOŞKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Harita ve Kadastro Programı, Mimari Restorasyon Programı, Gıda Teknolojisi Programı, Turist Rehberliği Programı, Çini Sanatı ve Tasarımı Programı ve Seramik ve Cam Tasarımı Programı bulunan, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  İznik Meslek Yüksekokulu diploma almaya hak kazanan öğrenciler için 20 Haziran 2023 Salı günü saat 15.00’da mezuniyet töreni düzenlendi.

BUÜ İznik Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yapılan programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Vekili Zeliha Peşte, İznik Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Kurum Müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşından sonra mezun öğrenciler adına Çini Sanatı ve Tasarımı Programı mezunu Yüksekokul üçüncüsü program birincisi Pervin Karaçam konuşmasını yaptı.

Daha sonra, Mezuniyet törenine katılan tüm konuklara teşekkür ederek sözlerine başlayan Yüksekokul Müdürü Öcalan; “Sekiz yıldır İznik’te görev yaptığını, İznik’in tarihi bir şehir olduğunu, severek bu şehirde görev yaptığını” ifade etti.  Ayrıca Öcalan, “UNESCO Dünya Miras Listesine girmeye hazırlanan İznik’in, tarihinin, tarihsel yapılarının, şahsiyetlerinin ve çinisinin çok önemi olduğunu” vurguladı. Öcalan, “Yüksekokulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle 754 mevcut öğrencisine hizmet etmekte olup bugün itibariyle 40 öğrencisini mezun etti.” Ayrıca Öcalan, Mezunlara, öğrenci ailelerine, akademisyenlere, idari personele, katılımcılara teşekkür ederek, mezun öğrencilere “yolunuz acık olsun” dileklerinde bulundu.

Daha sonra konuşanlarını gerçekleştiren (BUÜ) Rektör Yardımcısı Adem Doğangün öğrencileri ve misafirleri selamlayarak, “İznik, asırlardır kendisini ispatlamış, herkesin gözbebeği bir ilçemizdir. Burada Meslek Yüksekokulunun olması ve ayrıca, bu Yüksekokulumuzda sanata yönelik, teknik olarak ve sosyal alanların bulunması bizim için önemlidir. Buradan mezun olanların büyük başarılar elde edeceğini inanıyorum” diyerek mezun öğrencileri tebrik etti. 

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödüller ve mezuniyet anı belgeleri verilerek, hep birlikte öğrenciler kep fırlattı.

Katılımcılara lokma ikramıyla mezuniyet töreni son buldu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.