5.ULUSLARARASI OLIVE İSTANBUL IOC & 100C NATÜREL SIZMA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASI’NDA MAD
Olive İstanbul IOC & 100C Natürel Sızma Zeytin ve Zeytinyağı Kalite Yarışması ödül töreni, Hilton Istanbul Bosphorus’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi. İznik TV ve İznik Başkent TV olarak takip ettiğimiz organizasyonda, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağ

5.ULUSLARARASI OLIVE İSTANBUL IOC & 100C NATÜREL SIZMA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KALİTE YARIŞMASI’NDA MADALYALAR SHİPLERİNİ BULDU.
Olive İstanbul IOC & 100C Natürel Sızma Zeytin ve Zeytinyağı Kalite Yarışması ödül töreni, Hilton Istanbul Bosphorus’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İznik TV ve İznik Başkent TV olarak takip ettiğimiz organizasyonda, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi üreticileri ilk katılımlarında Kadir ve Özcan Yıldız büyük bir başarıya imza attı. Üreticilerimiz, natürel sızma zeytinyağı kalitesiyle yarışmada Gümüş Madalya kazanarak hem Orhangazi’nin hem de bölge zeytinciliğinin gururu oldu.
Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından katılımın olduğu yarışmada, kalite, aroma, asit oranı ve doğallık kriterleri ön planda tutuldu.
Best of cateory Bursa İznik Göllüce köyü Siyah zeytin kategoride en iyi sofralık zeytin ve Zeytin yağı NİCAEA Markasıyla Oğuz Yıldırma,
Gold dalında Orhangazi Dutluca köyü L’OLIVIENNE Zeytinyağı markasıyla Mert Ersöz
Gold dalında Gemlik Mete zeytin
Gold dalında Gemlik zeytini Deli değnek
Gold dalında Gemlik zeytini Yusuf Kenan Eren
BRONZE Dalında İznik Tacir köyünden İsmail Uygun
“SILVER ZEYTİNİN BAŞKENTİ” unvanını alan başarılı üreticiler, ödüllerini organizasyon başkanı Dr. Abidin Tatlı ve eşinin elinden aldı.
Orhangazi Narlıca’dan çıkan bu önemli başarı, Gemlik Körfezi ve İznik çevresindeki zeytin üretiminin uluslararası alandaki değerini bir kez daha ortaya koydu.
Gemlik’ten,Orhangazi’den,İznik’ten İstanbul’a uzanan bu gurur tablosunda emeği geçen tüm üreticilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.











